1bb80b6a198bca2568965fc3290893dd.jpg

logeerhuiskapstok1Voor Wie?

Logeerhuis Kapstok is er voor mantelzorgers. En voor de mensen voor wie zij zorgen natuurlijk. Die kunnen namelijk voor een korte periode logeren bij Kapstok, waardoor de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf. Want mantelzorg is intensief, zeker als die moet worden gecombineerd met een baan. Vervangende zorg, ook wel respijtzorg genoemd, kan dan helpen. Logeerhuis Kapstok biedt een vorm van respijtzorg aan. 

Degene die zorg nodig heeft is dan te gast in ons logeerhuis. Onze gasten zijn volwassenen die thuis door mantelzorgers worden ondersteund. Het zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, de ziekte van Parkinson, of die te maken hebben met de gevolgen van een infarct of een andere ziekte waardoor zij veel zorg nodig hebben. De mogelijkheden van het logeren in Logeerhuis Kapstok bespreken we samen in het kennismakingsgesprek.

Welke Hulp?

De zorg van thuis wordt voortgezet in ons logeerhuis. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Onze speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers nemen de mantelzorg over. Thuiszorgorganisaties leveren verder dezelfde hulp als thuis of bieden tijdelijk de eventueel benodigde professionele ondersteuning. De eigen huisarts zorgt voor de medische begeleiding.

De kosten

U betaalt een vast bedrag voor verblijf, op basis van volpension. U kunt een beroep doen op ondersteuning vanuit de Wmo, vraag ernaar bij uw gemeente. Verblijf op basis van PGB behoort ook tot de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek

Het verblijf in Logeerhuis Kapstok moet voor onze gast zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom nemen we van tevoren eerst samen een aantal zaken door in een kennismakingsgesprek. Zodat we maatwerk kunnen geven. Dat is ook fijn voor u als mantelzorger. U moet immers het vertrouwen hebben dat u de zorg voor uw naaste met een gerust hart aan Logeerhuis Kapstok kunt overlaten. We gaan daarbij zorgvuldig te werk. Daarom houden wij het kennismakingsgesprek het liefst zo’n twee weken voor de logeerdatum. En daarom kan het ook soms enkele dagen duren voordat u een definitief antwoord van ons ontvangt.

Aanvraag voor verblijf

Wilt u een aanvraag indienen voor verblijf? Vul dan onderstaand formulier in. Alle velden met een * moeten ingevuld worden.

Naam(*)
Verplicht veld

Adres(*)
Verplicht veld

Postcode en woonplaats(*)
Verplicht veld

E-mail(*)
Foutief adres

Telefoon
Invalid Input

Voorkeursperiode
Invalid Input

Eventuele vragen of opmerkingen(*)
Verplicht veld

Anti spam(*)
Anti spam
Foutief ingevoerd

Neem de getoonde code over in het veld.Maar ook verzorging op basis van logies en ontbijt, alsook uitsluitend dagverblijf is mogelijk.